Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 στις 10:00 μμ @ Θέσις 7

Otherwise by Φόρμιγγα art | Πάνος Παπαϊωάννου & Χρυσόστομος Καραντωνίου

Την Τετάρτη 29 Μαΐου ο Πάνος Παπαϊωάννου συναντά τον Χρυσόστομος Καραντωνίου παρουσιάζοντας το τελευταίο Otherwise.

Πληροφορίες

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019
22:00

Χώρος

Θέσις 7

Συμμετέχουν

Πάνος Παπαϊωάννου

Χρυσόστομος Καραντωνίου

Περιγραφή

Δυο καλλιτέχνες που στη συνείδησή μας είναι καταγεγραμμένη η κοινή τους πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή, δίνοντάς μας ωραία τραγούδια που έφτασαν και φτάνουν στα χείλη όλων μας. Με βαθιά γνώση της μουσικής, με προίκα τη θητεία τους δίπλα στον μεγάλο Νίκο Μαμαγκάκη ξεχωρίζουν για το ταλέντο και το καλλιτεχνικό τους ήθος.
Οι ερμηνείες του Πάνου και οι συνθέσεις και ενορχηστρώσεις του Χρυσόστομου, ξεχωρίζουν και αποτελούν ιδιαίτερη περίπτωση δημιουργικής συνεργασίας. Και αυτοί οι δυο καλλιτέχνες, λοιπόν, αναλαμβάνουν να φτιάξουν την τελευταία παράσταση του Otherwise, φανερώνοντας αυτά που αγαπούν να τραγουδούν, τις επιρροές και τις αφορμές τους.
Πάνος Παπαϊωάννου
«Θα προσπαθήσω να περάσω από τα χρόνια”…να ξαναβρώ τα τραγούδια που συντρόφευσαν τις πιο βαθιές και “μύχιες εξομολογήσεις της ψυχής”, να ξαναβρώ τις παράνομες κασέτες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 98′ με τα τραγούδια του Βασίλη, του Μάλαμα, του Ορφέα, του Αλκίνοου, να θυμηθώ τα λαϊκά αυτοσχέδια γλέντια στο πατρικό με Μπιθικώτση, Καζαντζίδη, Νταλάρα… Τα καλοκαιρινά και μεθυσμένα μεσημέρια στο νησί με τα λαϊκά της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ζαμπέτας, Μάνος, Μίκης… Τα πρώτα live με τον Χρυσόστομο στη Μυροβόλο στην Πολίχνη… Ίχνη μέσα μου κι αποτυπώματα. 20 χρόνια ακριβώς! Το Otherwise by Φόρμιγγα art μια ακόμα αρχή… διαφορετική!»
“Ένας χρόνος πέρασε από το τελευταίο μας κοινό λαιβ με τον Πάνο. Η πρόσκληση που μου έκανε να φτιάξουμε τη συγκεκριμένη ιδέα ήταν κάτι παραπάνω από ευλογία γιατί ένας χρόνος ειναι μεγάλο διάστημα. Χαίρομαι που θα αναζητήσουμε τις αναμνήσεις της εφηβείας μας. Τα τραγούδια που μας γαλούχησαν και μας ωρίμασαν. Τις εικόνες που μας έδεσαν. Καλή αντάμωση λοιπόν.”
Χρυσόστομος Καραντωνίου

Συντελεστές

Φωτογραφίες αφίσας: Kostas Scrom, George Spanos

Artwork: Πέτρος Παράσχης