Βιογραφικό

Ο Πάνος Παπαϊωάννου είναι ένας ερμηνευτής από τη Θεσσαλονίκη που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού που διοργάνωσαν Το Ελληνικό Σχέδιο και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το Δεκέμβριο του 2013 και από το τραγούδι «Τα Μεροκάματα» των Χρυσόστομου Καραντωνίου και Δημήτρη Παπαχαραλάμπους το οποίο απέσπασε το βραβείο κοινού και αμέσως μετά, την αγάπη και αποδοχή του ευρύ κοινού μέσα από τις ραδιοφωνικές συχνότητες.

Με τους ίδιους δημιουργούς έχουν κυκλοφορήσει δύο ολοκληρωμένους δίσκους («Ο χορός των ημερών» και «Τα φώτα στην πλατεία») με τη συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών όπως της Δήμητρας Γαλάνη, Παντελή Θαλασσινού, Μαρίας Παπαγεωργίου, Απόστολου Ρίζου, Λαμπρινής Καρακώστα.

Ο λυρισμός, η ευαισθησία και το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του, είναι τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίζει και να είναι αγαπητός στον καλλιτεχνικό χώρο και στο ευρύ κοινό.

Είναι άξιο να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2004, σε ηλικία 24 ετών, κατεβαίνει στην Αθήνα όπου θα συναντήσει τον μεγάλο συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη και θα ηχογραφήσουν τα «11+2 Λαϊκά Τραγούδια» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου καθώς και ένα μεγάλο, ακόμα, αριθμό τραγουδιών, αποτέλεσμα της πολύμοχθης πρόσπάθειας του συνθέτη για την επανέκδοση του συνολικού του έργου από το προσωπικό του, ανεξάρτητο label, «ΙΔΑΙΑ».

Έχει συνεργαστεί με πλήθος καλλιτεχνών, όπως: ο Γιώργος Σταυριανός, ο Γιώργος Ζήκας, η Μελίνα Κανά, ο Μανώλης Λιδάκης, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Κώστας Παρίσσης, ο Σταύρος Σιόλας, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Ζαχαρίας Καρούνης, ο Παντελής Κυραμαργιός, η Σαβέρια Μαργιολά, ο Παντελής Θεοχαρίδης κ.α.

Τον Μάρτιο του 2019, άρχισε η συνεργασία του με τον σπουδαίο Δημήτρη Παπαδημητρίου από την οποία προέκυψε η συμμετοχή του με άριστες κριτικές για την ερμηνευτική του δεινότητα, στην παράσταση «Ο Μεγάλος Αιρετικός» στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και η παρουσία του σε πολλές συναυλίες του συνθέτη όπως επίσης και το τραγούδι «Βάρδια» που το μοιράζεται με τη Βερόνικα Δαβάκη, ένα από τα νέα τραγούδια των νέων επεισοδίων του «Λόγω τιμής».

Έχει πάρει μέρος σε πολλές μουσικές δράσεις κοινωνικού περιεχομένου και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές που αφορούν το καλό Ελληνικό τραγούδι.