Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1981

Την μουσική την ανακάλυψα πολύ νωρίς στη ζωή μου, κάτι για το οποίο θα είμαι ευγνώμων στους αγαπημένους μου γονείς. Τα πρώτα βήματα στην κιθάρα τα έκανα με τον πατερά μου. Έπειτα ήρθαν οι σπουδές. Ξεκίνησα με τον δάσκαλο μου δια βίου, Δημήτρη Ιωάννου και μετά με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο δημοτικό ωδείο Θεσσαλονίκης.

Το 2002 πήρα το δίπλωμα μου με βαθμό άριστα παμψηφεί από το σύγχρονο ωδείο Κρήτης έπειτα από υποτροφία που μου δόθηκε στο τμήμα κιθάρας του Ευάγγελου Ασημακόπουλου. Έχω δώσει ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχω αποκομίσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και διπλώματα σε φεστιβάλ κιθάρας.

Το 1999 έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον αείμνηστο Νίκο Μαμαγκάκη, που ήταν η απαρχή για την μετέπειτα εξελιξη μου. Κατέβηκα στην Αθήνα για να συμετάσχω σε αμέτρητες ηχογραφήσεις και συναυλίες του μαέστρου ως κιθαριστής. Η καθημερινή μου επαφή μαζί του είχε ως αποτέλεσμα την γνωριμία της μαγείας της σύνθεσης. Το σπίτι του έγινε για εμένα ένα πανεπιστήμιο γνώσης, μάθησης και σκλήρης δουλειάς.

Έχω συνθέσει έργα για ορχήστρα και σόλο όργανα, κύκλους τραγουδιών ,καθώς και τραγούδια με καταξιωμένους στιχουργούς και ερμηνευτές. Το 2012 γράφω το τραγούδι «τα μεροκάματα» σε στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους και ερμηνευτή τον Πάνο Παπαϊωάννου. Το 2013 το τραγούδι διακρίνεται στους « 3ους αγώνες δημιουργίας ελληνικού τραγουδιού» στην στέγη γραμμάτων και τεχνών του ιδρύματος Ωνάση κατακτώντας το βραβείο κοινού.
Πέρα από τη σύνθεση τα τελευταία χρόνια κάνω αρκετές Live εμφανίσεις ως κιθαριστής και μαέστρος, με την Μελίνα Κανά τον Μπάμπη Στόκα τον Δημήτρη Ζερβουδάκη τον Μανώλη Λιδάκη.

Από το 2016 βρισκομαι στο στούντιο praxis του Κώστα Παρίσση όπου αναλαμβάνω ενορχηστρώσεις διαφόρων καλλιτεχνών.

Μελοποίηση ποιημάτων/ στίχων

Κωστή Παλαμά του Κώστα Καρυωτάκη, της Μαρίας Πολυδούρη, του Γεωργίου Βιζυηνού.

Κώστα Φάσουλα, του Νίκου Μωραίτη του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, του Σταύρου Σταύρου, του Γιώργου Κλεφτογιώργου, του Γιώργου Αθανασόπουλου, της Βίκυς Γεοροθόδωρου κ.α.

Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι:

Γιώργος Νταλάρας ο Σωκράτης Μάλαμας ο Πασχάλης Τερζής  ο Μανώλης Λιδάκης η Ελευθερία Αρβανιτάκη η Δήμητρα Γαλάνη η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ελένη Ροδά ο Μανώλης Μητσιάς ο Μπάμπης Στόκας, η Μελίνα Κανά και οι νεότεροι,  Απόστολος Ρίζος, Μαρίνα Δακανάλη, Λαμπρινή Καρακώστα, Αφροδίτη Χατζημηνά, Φώτης Ανδρικόπουλος, Γεωργία Νταγάκη.