Σάββατο 25 Μαΐου 2019 στις 10:00 μμ @ Θέσις 7

Otherwise by Φόρμιγγα art | Ο Σταύρος Νιφοράτος συναντά τον Σπύρο Παρασκευάκο

Δυο καλλιτέχνες της νέας γενιάς, ανέλαβαν να φτιάξουν μια παράσταση βασισμένη στις αναφορές, τις επιρροές και τα αισθήματα που γίνονται αφορμές της δικής τους έκφρασης.

Πληροφορίες

Σάββατο 25 Μαΐου 2019
22:00
Με μπύρα ή κρασί 10€

Χώρος

Θέσις 7

Συμμετέχουν

Σταύρος Νιφοράτος

Περιγραφή

Όσον αφορά τον Σταύρο Νιφοράτο στον έντονο λυρισμό της ερμηνείας του και των ιόνιων καταβολών του κι όσον αφορά τον Σπύρο Παρασκευάκο στις μουσικές για το θέατρο αλλά και στην τραγουδοποιία του. Και οι δυο αυτοί καλλιτέχνες αποκαλύπτουν ένα κομμάτι του εαυτού τους «αλλιώς», που θα μπορούσαν να το είχαν κρατήσει καλά κρυμμένο, προσφέροντάς το σε κοινή θέα, μέσα από τη μαγεία της σύμπραξης.
Οι ίδιοι γι’ αυτή την παράσταση λένε:
Σταύρος Νιφοράτος
«Παρέα με τον Σπύρο στήσαμε μια παράσταση βασισμένη στις αναφορές μας. Σ´ όλα αυτά που μας επηρέασαν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να μας διαμορφώνουν αλλά και σε δημιουργίες του Σπύρου απ’ τις πρόσφατες δισκογραφικές του δουλειές «απ´ το μηδέν» και «Τρίτη έξοδο» αλλά και απ’ το θέατρο. Όλα όμως δοσμένα κατά τρόπο… «αλλιώς» και φιλτραρισμένα μέσα απ’ την αλήθεια τη δική μας.
Σπύρος Παρασκευάκος
«Η πρόταση να συμμετάσχω στο “otherwise” project με βρήκε σε μία εποχή που υπερτερεί ακριβώς αυτή η ανάγκη μου. Να επιστρέψω δηλαδή στις καταγωγές μου ,να κατανοήσω τις ρίζες μου, να μελετήσω και να συνομιλήσω με δημιουργούς και με τραγούδια τα οποία με στιγμάτισαν και με επηρέασαν. Να τα δω από μια άλλη οπτική και να τα παρουσιάσω ξανά με άλλον τρόπο. Μεγάλη μου χαρά που αυτό το project είναι η αφορμή να συναντηθώ για πρώτη φορά επί σκηνής με τον Σταύρο Νιφοράτο , έναν ερμηνευτή που εκτιμώ βαθύτατα σε μια συνάντηση που και οι δύο επιθυμούμε καιρό».

Συντελεστές

Πιάνο και κλαρινέτο: Αλέξης Στενάκης

Φωτογραφίες αφίσας: Ευαγγελία Θωμάκου, Γρηγόρης Μορίκης

Artwork: Πέτρος Παράσχης