Βιογραφικό

Ο Νίκος Χριστόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης, όπου και ξεκίνησε να ασχολείται με τις τέχνες.

Από μικρή ηλικία συμμετέχει σε μουσικές και θεατρικές ομάδες, με τις οποίες οργανώνουν παραστάσεις, συναυλίες και εμφανίζονται σε καλλιτεχνικά και επιστημονικά φεστιβάλ.

Το 2017 ξεκινά τις σπουδές του στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το ίδιο έτος ξεκινά να εμφανίζεται ζωντανά σε διάφορες μικρές και μεγάλες σκηνές της Αθήνας, υποστηρίζοντας πολλά  διαφορετικά είδη μουσικής, έντονο χαρακτηριστικό και της τραγουδοποιίας του. Έντεχνο, ροκ, λαϊκό, ρεμπέτικο, παραδοσιακό.

Παράλληλα με την φοίτησή του στο πανεπιστήμιο, το 2021 κάνει και το πρώτο του βήμα στην δισκογραφία με το EP “Παράλληλο Σύμπαν”, ενώ τον Ιούλιο του 2022 χρόνου κυκλοφορεί το μουσικό βίντεο του τραγουδιού “Ενδιάμεσος Σταθμός”, προάγγελο του ομώνυμου άλμπουμ.

Το 2022 μαζί με φίλους – σταθερούς μουσικούς συνεργάτες του – φτιάχνουν την ομάδα των Polite Blue, η οποία ενορχηστρώνει τη δισκογραφία του.

Την σεζόν 2022-2023, ενώ παράλληλα ηχογραφεί το νέο του δίσκο, συμμετέχει ως ηθοποιός και μουσικός στην παραγωγή της παιδικής σκηνής του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου «Ρομπέν των Δασών».

Τον Ιανουάριο του 2024 κυκλοφορεί από την Formiggart το άλμπουμ «Ενδιάμεσος Σταθμός» με 8 τραγούδια σε στίχους και μουσική του ίδιου.

Φωτ.: Κική Παπαδοπούλου