Δισκογραφία

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Γκέκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην παραθαλάσσια πόλη της Ναυπάκτου, και είναι τραγουδιστής, τραγουδοποιός και στιχουργός. Αγαπάει το ρεμπέτικο και το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, τον Μάνο Χατζηδάκι, τον Μίμη Πλέσσα, τους Doors και τον garage rock ήχο, ευρύτερα.

Έχει πραγματοποιήσει προπτυχιακές σπουδές στην λαϊκή μουσικολογία στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, μεταπτυχιακές σπουδές στο ΠΜΣ «Δημόσια Ιστορία» του Τμήματος Ανθρωπιστικών σπουδών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, και έχει επίσης σπουδές στην μουσική τεχνολογία.

Στα εφηβικά του χρόνια έπαιζε με διάφορα γκρουπ, κυρίως εναλλακτικό ροκ, κάνοντας live σε μικρά τοπικά μπαρ. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η συμμετοχή με το γκρουπ «English Handmade Must», στο Schoolwave Festival, το 2006 και 2007.

Είναι ενεργός στη δισκογραφία από το 2013, ως συνθέτης δημοφιλών τραγουδιών. Έχει μακρά συνεργασία με την τζαζ pop ερμηνεύτρια Θωμαή Απέργη, καθώς και με τον ερμηνευτή τζαζ και ελαφράς μουσικής Αδάμ Τσαρούχη. Το 2014 κυκλοφόρησε, ως αυτοέκδοση, το πρώτο του προσωπικό digital EP.

Τον Μάρτιο του 2024 θα κυκλοφορήσει τον πρώτο του ολοκληρωμένο δίσκο LP, με τίτλο «Millέnniaλ», με δέκα δικά του τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου του ντουέτου με τίτλο «Καροτί μαλλιά», με τον ομότεχνό του Σπύρο Γραμμένο. Προπομπό στο ντεμπούτο άλμπουμ, αποτελεί το single με τίτλο «Μια οθόνη».