Βιογραφικό

H Ελευθερία Πάτση είναι τραγουδίστρια.

Το πραγματικό της ονοματεπώνυμο είναι Ελευθερία Πατσίστα. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Στην ηλικία των 9 ετών άρχισε τις σπουδές της στην κλασική κιθάρα και στη συνέχεια έλαβε πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης και ενορχήστρωσης – ενοργάνωσης. Παράλληλα ολοκλήρωσε και τις σπουδές της στην οδοντοτεχνική .

Από το 1997 εμφανίζεται σε πολυσύχναστες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης όπως ”Σβούρα”, ”Εν Ελλάδι’, ”Μυστικό” και στο ”Πλατώ” όπου συνεργάζεται με τον ερμηνευτή Κώστα Παυλίδη.

Το 2002 παίρνει μέρος στην 2η ακρόαση τραγουδιστών του πολυχώρου ”Μύλος”, όπου επιλέγεται να συμμετάσχει στο αντίστοιχο μουσικό σχήμα το οποίο αποσπάει τις καλύτερες κριτικές και ταξιδεύει μουσικά τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο για μια ολόκληρη πενταετία.

Την εποχή αυτή η Ελευθερία αναλαμβάνει την επιμέλεια του προγράμματος με το οποίο ακολουθεί σειρά συναυλιών σ’ όλη την Ελλάδα και συνεργάζεται με δύο από τους σημαντικότερους ενορχηστρωτές, τον Νίκο Δανίκα και τον Γιώργο Ζαχαρίου.

Κατά την περίοδο των συναυλιών, το καλοκαίρι του 2006 στην Αράχοβα ενώνουν τις φωνές τους με τον Κώστα Μακεδόνα.

Το 2004 συνεργασία σταθμό για την Ελευθερία Πάτση αποτελεί αυτή με την Βίκυ Μοσχολιού για 40 παραστάσεις στο χώρο ”Βεργίνα” του Regency Casino, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις εμφανίσεις της στον πολυχώρο ”Μύλος”.

Το 2007 επιμελείται και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με φωνή, πιάνο και κρουστά με μεγάλη απήχηση στο ”Pollock”.

Το 2010 ξεκινάει τις εμφανίσεις της στο ”Love – Casual -living”, όπου σχηματίζει το δικό της μουσικό σχήμα. Tην ίδια περίοδο με επικεφαλής τον Δημήτρη Οικονομίδη ενορχηστρώνουν και διασκευάζουν το κομμάτι ”Ροζ γραβάτα” (στίχοι- μουσική Σταμάτης Κραουνάκης) κάνοντας το πρώτο τους βήμα στο ραδιοφωνικό ακροατήριο.

Το 2011-2012 ξεκινά τη συνεργασία της επί σκηνής με τον Σταμάτη Κραουνάκη ταξιδεύοντας σε όλη την Βόρεια Ελλάδα με την παράσταση ”55” η οποία κορυφώνεται με το φινάλε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Μάρτιο του 2012.

Το 2012-2014 συνεχίζεται η συνεργασία της με τον Στ.Κραουνάκη στην παιδική μουσικό-χορευτικό- θεατρική παράσταση ”Ένα σπίτι παραμύθια” με κείμενο Λίνας Νικολακόπουλου και σκηνοθεσία – χορογραφία Τατιάνας Μύρκου. Στην παράσταση αυτή που κλέβει καρδιές μικρών και μεγάλων της πόλης ,η Ελευθερία ηγείται της καλλιτεχνικής ομάδας, εμφανίζεται ως τραγουδίστρια, μουσικός αλλά πρωταγωνιστεί και στο θεατρικό κομμάτι του έργου με μεγάλη επιτυχία.

Το 2013 ξανασυναντιέται με τον Σταμάτη Κραουνάκη για έναν αριθμό παραστάσεων σε μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης .

Το 2014 συνεργάζεται επί σκηνής με τον τραγουδοποιό Διονύση Τσακνή .

Tο ίδιο έτος με τη συναυλία στο Βασιλικό θέατρο κερδίζει το κοινό της Θεσσαλονίκης. Η παράσταση “Δύο γλώσσες μια πόλη” με τις φωνές της Ελευθερίας και της Berfin Gursoy στα πλαίσια της ελληνοτουρκικής φιλίας χαρίζει μια μαγική νύχτα μουσικής που αγγίζει καρδιές και ξεπερνάει σύνορα.

Το 2015 η Ελευθερία οδηγείται σε νέα μουσικά ταξίδια με συνοδοιπόρο τον Κώστα Μακεδόνα.

Το 2017-18-19 ξεκινά τη συνεργασία της με την Μυρτώ Κοντοβά παρουσιάζοντας το πρώτο κομμάτι ”Δεν έχω λόγια ” σε στίχους της Μυρτώς και μουσική του Βαγγέλη Τούντα . Ακολουθούν άλλα 2 τραγούδια , το ”Άγριο πάθος”, το ”Αυτό το βράδυ” και εμφανίσεις στην Αθήνα (στον Σταυρό του Νότου) και στην Θεσσαλονίκη (στον πολυχώρο Μύλο) όπου όλη την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει η Μυρτώ Κοντοβά .

Το 2018 κυκλοφορεί το τραγούδι ”Mια ομάδα” σε στίχους της Μυρτώς Κοντοβά, μουσική του Βαγγέλη Τούντα ως το ομώνυμο τραγούδι στην ταινία ROBOGIRL στα πλαίσια στήριξης της ρομποτικής από την COSMOTE .

Το 2019 συμμετέχει στην πρώτη περιοδεία του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη ( Ελληνοφρένεια), με αφετηρία την μουσική σκηνή Σταυρό του Νότου στην Αθήνα.

Την ίδια χρονιά εμφανίζεται με Ρίτα Αντωνοπούλου, Βιολέτα Ίκαρη, Χριστίνα Μαξούρη στην ιδιαίτερη παράσταση του Θοδωρή Μαυρογιώργη στον Σταυρό του Νότου.

Το 2020 συνεργάζεται με την Γεωργία Νταγάκη, όπου ολοκληρώνουν έναν αριθμό παραστάσεων σε διάφορες πόλεις ξεκινώντας από την Αθήνα. Eνώ την ίδια χρονιά συναντιέται επί σκηνής με τον τραγουδοποιό Παντελή Κυραμαργιό σ ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκαν οι ίδιοι .

Το 2021-2022 συνθέτει και ερμηνεύει το τραγούδι ”Μια μπάλα για όλους” σε στίχους του Σταύρου Σταύρου για την παιδική θεατρική παράσταση ”Μια μπάλα για όλους” στα πλαίσια στήριξης – παρουσίασης της ειδικής μπάλας που έχει σχεδιαστεί από τον Ηλία Μάστορα για παιδιά με οπτική αναπηρία.

Παράλληλα, παρουσιάζει μέσα από το προσωπικό της κανάλι στο YouTube το project HomeDuets το οποίο έχει νοηματική απόδοση στην Ελληνική νοηματική γλώσσα.

Το 2023 ξεκινάει η συνεργασία της με τη Formiggart παρουσιάζοντας το τραγούδι ”Κοιτώ απ το παράθυρο”, σε μουσική του Κωνσταντίνου Βελλιάδη, στίχους του Τέρπανδρου και ενορχήστρωση του Πάνου Μπίρμπα.