Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 στις 9:00 μμ @ Σφίγγα

Σταύρος Νιφοράτος | Παράθυρα στον Ουρανό

Μια μουσική παράσταση, γεμάτη μελωδίες ειπωμένες με νότες, πολλές νότες, αλλά και φώτα, κίνηση και κείμενα. Κείμενα για τον έρωτα, την απώλεια, την ποίηση, την χαρά, άρρηκτα δεμένα με ρυθμούς που ανοίγουν τα παράθυρα της ψυχής μας στον ουρανό.

Πληροφορίες

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017
21:00
Με μπύρα ή κρασί 12€
Η παράσταση αρχίζει αυστηρά στις 21.00

Χώρος

Σφίγγα

Συμμετέχουν

Σταύρος Νιφοράτος

Περιγραφή

Ένα παιχνίδι των αισθήσεων με φωτεινά χαμόγελα, κόντρα στα σκοτάδια των ημερών. Θα ακουστούν τραγούδια των: Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Λοίζου, Σαββόπουλου, Μικρούτσικου, Μούτση, Κραουνάκη, Ξυδάκη, Ρεμπούτσικα, Μ. Μάτσα, N.Piovani, L.Dalla, L.Cohen, B.E.King, Aznavour και πολλών άλλων.

Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ο Σταύρος Νιφοράτος. Ένας νέος ερμηνευτής με ιδιαίτερη παρουσία στα σημαντικά καλλιτεχνικά δρώμενα της εποχής, όπως η συμμετοχή́ του στη μουσική́ παράσταση «Το Πατάρι του Φλόκα» με τον Μανώλη Μητσιά́, (μια παράσταση – αναβίωση του ιστορικού́ παταριού́ του “Φλόκα” σε καλλιτεχνική́ επιμέλεια του παραγωγού́ Γιώργου Μακράκη), η συνεργασία του με τη Μέμη Σπυράτου, καθώς και η συμμετοχή του (κατόπιν επιλογής από τις ακροάσεις που προκήρυξε η ΕΛΣ) ως σολίστ, στο έργο «Η εποχή της Μελισσάνθης», του Μάνου Χατζιδάκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), όπου και εντυπωσίασε με την ξεχωριστή ερμηνεία του.

Συντελεστές

Ενορχήστρωση, κιθάρες και μαντολίνο: Αρετή Κοκκίνου

Ακορντεόν και πιάνο: Θανάσης Σολούκος

Τσέλο: Ρία Αναστασίου

Αφηγητής: Αργύρης Παυλίδης

Ερμηνεία: Σταύρος Νιφοράτος