Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 στις 10:00 μμ @ Θέσις 7

Otherwise by Φόρμιγγα art | Χριστίνα Μαξούρη

Η Χριστίνα Μαξούρη, είναι η ερμηνεύτρια που με το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής της και την ξεχωριστή ερμηνεία της, μεταμορφώνει ό,τι αγγίζει, χρησιμοποιώντας υλικό από τις θεατρικές της καταβολές, τις μουσικές της γνώσεις και τη γλύκα της ψυχής της.

Αυτή η καλλιτέχνης, λοιπόν, αναλαμβάνει να πραγματώσει το “Otherwise” της Μ. Τετάρτης, 24 Απριλίου, στο «Θέσις 7» και να μας αποκαλύψει το «αλλιώς», ακόμα και αυτής της ανατρεπτικής προσωπικότητάς της.

Πληροφορίες

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019
22:00
Με μπύρα ή κρασί 10€
Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, είναι απαραίτητες οι κρατήσεις, στις οποίες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χώρος

Θέσις 7

Περιγραφή

«Όταν μου πρότεινε η Κυριακή Αιλιανού να ετοιμάσω κάτι για τη Μεγάλη Τετάρτη, στα μέσα της πιο κατανυκτικής, εσωστρεφούς και σιωπηλής Eβδομάδας του έτους, η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο νου, είναι ‘τι είναι άραγε ιερό για τον κάθε έναν από εμάς σήμερα; Ποια είναι η δύναμη στην οποία προσεύχεται και από πού αντλεί την πίστη του;

Για αυτή την ξεχωριστή μέρα λοιπόν, θέλησα να ‘ανάψω ένα κερί’, στον δικό μου ‘τόπο λατρείας’, σ’ αυτή την ιερή δύναμη, που με κάνει να θέλω να πηγαίνω προς το φως και να ανακτώ καθημερινά την πίστη μου, που δεν είναι άλλη από την ενωτική και λυτρωτική δύναμη του Θεάτρου και της Μουσικής. Και, φυσικά, στους δημιουργούς που έγραψαν και γράφουν, κείμενα, ποιήματα, μελωδίες και τραγούδια.

Ξεκινώντας από τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο, σε συνδυασμό με ανάγνωση σύντομων, αλλά χαρακτηριστικών αποσπασμάτων από τα αντίστοιχα έργα, συνεχίζοντας με μια ακουστική εκδοχή του κύκλου των οχτώ τραγουδιών που έγραψαν για μένα η στιχουργός Ελένη Φωτάκη και ο συνθέτης Άγγελος Τριανταφύλλου και ολοκληρώνοντας με ποιήματα που έγιναν πανέμορφα τραγούδια.
Όλα τους, τραγούδια καθοριστικά για πολύ κόσμο, αλλά και για τον δικό μου μικρόκοσμο, παιγμένα και ειπωμένα ‘αλλιώς’, αποκομμένα από τις παραστάσεις που τα γέννησαν και απομακρυσμένα από την εποχή που γράφτηκαν, αλλά που παραμένουν φορτισμένα από την ίδια τους την ιστορία μέσα στα χρόνια. Και κάπου ανάμεσα, τα πρώτα μου τραγούδια, ποτισμένα και επηρεασμένα από όλα τα προηγούμενα.
Ευχαριστώ θερμά την Κυριακή Αιλιανού και τη Φόρμιγγα Art που μου έδωσαν την ευκαιρία να χωρέσω ‘αλλιώς’ όλα αυτά τα τραγούδια, σε μία βραδιά.

Συντελεστές

Επιλογή τραγουδιών & κειμένων/ ερμηνεία: Χριστίνα Μαξούρη

Πιάνο / ενορχηστρώσεις : Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Τσέλο : Αναστάσιος Μισυρλής

Φωτογραφία αφίσας: Κική Παπαδοπούλου

Artwork: Πέτρος Παράσχης