Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στις 9:00 μμ @ IANOS

Φελλός – Παρουσίαση δίσκου – Ελεάννα Ζεγκίνογλου, Πόλυς Κυριάκου

"Επιτυχώς επέπλευσεν ο Φελλός.
Απ’ το ναυάγιον επέζησεν ασφαλώς μόνον αυτός".
Κάπως έτσι, με αυτά τα λόγια αρχίζει τη διαδρομή του ένας νέος δίσκος, o « Φελλός», στις αρχές του 2020, με αφετηρία το Ogdoo Music Group. Σε μια εποχή που δε θέλει τραγούδια που να μας προβληματίζουν. Σε μια εποχή όμως, που χρειάζεται νοήματα που να μας ξαφνιάζουν.

Πληροφορίες

Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2020
21:00
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα) 13€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO

Χώρος

IANOS

Περιγραφή

Πρωταγωνιστές αυτού του ταξιδιού, η Ελεάννα Ζεγκίνογλου, μια πολυτάλαντη μουσικός και ερμηνεύτρια, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερη δημιουργική στιγμή της διαδρομής της.
Μαζί της, ο γνώριμος στιχουργός Πόλυς Κυριάκου που μάς έρχεται από τη Νέα Υόρκη με πολλές ιστορίες και ποιήματα στις αποσκευές του.
Θα μας επιβιβάσουν λοιπόν στο φορτηγό τους για να μάς πάνε στο “Χορό του Εγώ”, όπου μαζί με τον Απόστολο Ρίζο, θα μας πουν ότι η λέξη «Εγώ» είναι μια λέξη τόσο δα μικρή, πολύ μικρή, δισύλλαβη, που στη λήγουσα τονίζεται με κρότο κι αγωνία…
Θα μας θυμίσουν πως μόνο ένα μικρό παιδί θα σε κρατάει για πάντα απ’ το χέρι. Κι ότι «Ήρθες μα δεν είχες τι να πεις”. Ότι το φορτηγό έγινε αεροπλάνο. Κι ότι «θα ήθελα να ’ρθεις, όπως και τότε άνεμος να βρεις ό,τι έχεις αγαπήσει, στις τρεις παρά…»
O “Φελλός”, λοιπόν, γεννήθηκε ανάμεσα στη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και την Κύπρο, και σήμερα είναι μπρος απ’ τα μάτια μας, έτοιμος για τις οχτώ στάσεις του…
Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 8:00 το βράδυ, θα γίνει παρουσίαση του “Φελλού” στον φιλόξενο χώρο του Ιανού.
Η Ελεάννα Ζεγκίνογλου, η οποία είναι η υπεύθυνη για όλες τις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις, θα ερμηνεύσει. Ο Πόλυς Κυριάκου, ο οποίος έχει γράψει τους στίχους και τα ποιήματα του δίσκου, θα απαγγείλει.

Συντελεστές

Συμμετέχουν φιλικά: Απόστολος Ρίζος και οι 1.2.3.swing

Πιάνο: Τζένη Τζοάννα Σουλκούκη

Τύμπανα: Αλέξανδρος Κούρτης

Μπάσο: Στέργιος Μητρούσης

Λαμβάνει μέρος το : Enchord String Quarte

Φωτογραφία: Μαρία Κλινάκη