Το (ελληνικό) hard rock είναι εδώ ενωμένο δυνατό

Το heavy metal και το hard rock, μπορεί να μην είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή για τους πολλούς αλλά όσοι αρέσκονται σε αυτά τα μουσικά είδη είναι φανατικοί. Τόσο φανατικοί που μπορεί να γνωρίζουν έως και τι μάρκα πένας χρησιμοποιεί ο αγαπημένος τους κιθαρίστας. Eδώ θα παρουσιάσουμε τρεις πρόσφατες κυκλοφορίες, από ισάριθμα ελληνικά σχήματα, που αξίζουν την προσοχή μας για τον σκληρό τους καλοδουλεμένο ήχο που εν πολλοίς δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά πράγματα από τους συναδέλφους της αλλοδαπής. Αυτό που χρειάζεται για να τους ακούσετε εκτός από την καλή διάθεση, είναι και να ειδοποιήσετε τους γείτονές σας, ότι τα επόμενα λεπτά θα είναι ιδιαιτέρως σκληρά. Αλλά πού ξέρετε, μπορεί και να τους αρέσουν.

 

10 Code – Ride

10 Code “Ride”

 

Οι 10 Code, μετά από δύο EP –«Τhe connection», 2013 και «Transmitter», 2014-
και το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ –«Swiftlets», 2016- επιστρέφουν με τη νέα τους δουλειά το «Ride». Οκτώ τραγούδια άξια λόγου και προσοχής, για όσους συνεχίζουν να αγαπούν το ροκ της δεκαετίας ΄90. H τότε grunge σκηνή, παρουσιάζεται προσαρμοσμένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη δεκαετία του ΄20. Βαριά κιθαριστικά riffs που δημιουργούν για τον ακροατή μια ώριμη και δυνατή ροκ ατμόσφαιρα, που τόσο πολύ λείπει στις ημέρες μας.

Στα συν η εξίσου ώριμη παραγωγή του John Voulgaris. Με οδηγό τις επιρροές τους από τους Queens of the Stone Age & Foo Fighters, οι 10 Code καταφέρνουν να φιλτράρουν τα ακούσματά τους και να παρουσιάσουν μια σειρά τραγουδιών, δομημένα με αρχή μέση και τέλος, γραμμικά και εμπλουτισμένα από τη φωνή του Petros Potamianos.

Album Order:  https://music.10-code.com/album/ride

 

Honeybadger – Pleasure Delayer

Honeybadger – Pleasure Delayer

 

Οι Honeybadger δημιουργήθηκαν το 2014 στην Αθήνα, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP τρία χρόνια αργότερα -πρόκειται για το «Rain»– και είναι πλέον έτοιμοι να μας παρουσιάσουν το πρώτο τους ολοκληρωμένο στούντιο άλμπουμ. Τίτλος «Pleasure Delayer».

Άξιοι οι δάσκαλοί τους Queens Stone Age, Clutch κι Monster Magnet -δε λείπουν και αρώματα από τους Black Sabbath- άξιοι και οι εν Ελλάδι μαθητές τους. Το ροκ της ερήμου κάνει δυνατά την εμφάνισή του, σε μια χώρα που δεν έχει έρημο. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να έχουν έναν συνεπή και αξιοπρόσεκτο ήχο. Οι κιθάρες και εδώ είναι δυνατές και σφιχτές, ενώ τα φωνητικά δίνουν το απαραίτητο αλατοπίπερο στα τραγούδια.

Album Order:  https://honeybadgertheband.bandcamp.com/album/pleasure-delayer

 

Calyces – Impulse to Soar

Calyces – Impulse to Soar

 

Ο ήχος των Calyces, προσμειγνύει το prog metal όπως μας συστήθηκε στα 00’s, με τα σπουδαιότερα στοιχεία του κλασικού progressive ήχου των 70’s, γεφυρώνοντας τις πιο σημαντικές πτυχές αυτού του ιδιαίτερου μουσικού είδους. Τα 10 τραγούδια του «Impulse to Soar» περιλαμβάνουν χαμηλοκουρδισμένα heavy riffs και πολυρυθμικά σημεία, που εναλλάσσονται με τα ατμοσφαιρικά, δίνοντας έμφαση στο groove, τη μελωδία και την ενέργεια.

Είναι ένας δίσκος που μπορεί να προστεθεί στη δισκοθήκη όλων εκείνων που αγαπούν συγκροτήματα όπως είναι τα Mastodon, Alice In Chains, Intronaut, King Crimson, Baroness, Tool, The Mars Volta κ.λπ. Προσεγμένοι μουσικοί, που ξέρουν ποιοι είναι και που μπορούν να οδηγήσουν τη μουσική τους.

Album Order: https://calyces.bandcamp.com/album/impulse-to-soar