Δύο κυρίες της ανεξάρτητης σκηνής μάς οδηγούν σε ένα αστρικό ταξίδι

Η Nalyssa Green και οι Post Lovers, το project της Ελένης Καραγεώργου, έχουν την τιμητική τους, όχι μόνο γιατί οι νέες εργασίες τους είναι άξιες προσοχής αλλά επειδή παραμένουν συνεπείς στις υποσχέσεις που έχουν δώσει.

Πρόκειται για δύο δισκογραφήματα, που είναι δουλεμένα με αγάπη, όρεξη και μεράκι από τις δημιουργούς τους, δεν έχουν επαναληφθεί σε σχέση με το παρελθόν τους και κυρίως αρνούνται και οι δύο να μπουν κάτω από μια συγκεκριμένη ταμπέλα.

Είναι ποπ, είναι ροκ, είναι τι; Τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από δύο καλλιτέχνες που καταθέτουν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες της γενιάς τους ζώντας και αναπνέοντας στο αστικό (ότι κι αν σημαίνει αυτό) περιβάλλον. Συνολικά παρουσιάζουν είκοσι τραγούδια με τις αλήθειες τους. Όποιος πιστός (τις) ακολουθεί.

 

Nalyssa Green – “Ταξίδι Αστρικό”

Η πρώτη, δύο χρόνια μετά το «Μπλουμ» -που μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε- επιστρέφει με την τέταρτή της δουλειά που έχει τον τίτλο «Ταξίδι Αστρικό». Συνεχίζει, όπως είναι προφανές, να επιμένει στον ελληνικό στίχο, ο οποίος παραμένει από τα δυνατά της όπλα. Φαρμακερός εκεί που πρέπει αλλά και συγκινητικός όταν το κρίνει η τραγουδοποιός, συνθέτουν ένα πικρό, αλλά με γλυκιά επίγευση, αποτέλεσμα.

Παρόλο που όπως και να το κάνουμε τα αστρικά ταξίδια δεν είναι και κάτι συνηθισμένο, στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Η πιλότος ξέρει να κρατάει καλά το πηδάλιο του διαστημοπλοίου και κυρίως πού να το οδηγήσει. Τα δέκα τραγούδια της Nalyssa Green περιγράφουν οικιακές αστρικές ιστορίες, για όσα συμβαίνουν αλλά δε θα έπρεπε να συμβαίνουν, για το φως όχι στο βάθος του τούνελ αλλά για το φως της λεωφόρου του καθενός/μιάς από εμάς, για την ψυχεδελική ομορφιά, για τον αέναο κύκλο της ζωής, για τον καθημερινό ωχαδερφισμό.

 

Post Lovers – “Drive”

Η δεύτερη κυρία επιστρέφει και αυτή με νέο άλμπουμ με τίτλο «Drive». Ο δεύτερος δίσκος των Post Lovers περιλαμβάνει 10 τραγούδια που γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν από τον χειμώνα του 2019 ως το καλοκαίρι του 2020 σε δική τους παραγωγή και μίξη του Σταύρου Γεωργιόπουλου. Κοινό συστατικό τους η ώθηση που πρέπει να καταβάλουμε όλοι μας για να ικανοποιήσουμε τα θέλω μας. Έρωτας, θάνατος, αστική καθημερινότητα, αρρώστιες, συνείδηση ή η έλλειψή της, σε δύο πλευρές βινυλίου. (σ.σ. κυκλοφορεί σε βινύλιο). Η μία φωτεινή η δεύτερη σκοτεινή. Φως vs σκοτάδι. Η αδιάκοπη πάλη του ανθρώπου.

Η Ελένη Καραγεώργου και το project/σχήμα της Post Lovers μας είχαν συστηθεί το 2017, όταν και είχαν κυκλοφορήσει το single «Melbourne/Going Anyway» της επετειακής σειράς «A Distant Victory Singles Club» για τα 10 χρόνια της Inner Ear Records. Ένα χρόνο αργότερα, από την ίδια δισκογραφική, έρχεται και το πρώτο self-titled full LP. Συμπαγής, σταθερή αλλά και συναισθηματική η φωνή της τραγουδοποιού, μάς οδηγεί όχι μόνο σε λεωφόρους αλλά και όμορφα στροφιλίκια.

Και οι δύο εργασίες κυκλοφορούν από την Inner Ear.