Βιογραφικό

Ο Στέλιος Τσουκιάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία 9 ετών, όταν ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα στο αρμόνιο. Ανήσυχο πνεύμα απο μικρός, διέκοψε νωρίς τα μαθήματα και σε ηλικία πλεον 12 ετών, επιασε την πρώτη του κιθάρα και ξεκίνησε να μαθαίνει μόνος του, προσπαθώντας να “βγάλει” τα τραγούδια που του άρεσαν τότε.
Η εφηβεία τον βρίσκει να ακούει και να εμπνέεται απο τους ήχους των: Bob Marley, Red Hot Chili Peppers, Active Member, Τρύπες αλλά και σπουδαίων Ελλήνων τραγουδοποιών και ερμηνευτών όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Άκης Πάνου και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Στα 18 του, ως φοιτητής πια, έβγαλε τα πρώτα του χρήματα παίζοντας παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα (στο κουτούκι του κυρ Νίκου) στο Καρλόβασι της Σάμου και κάποια χρόνια αργότερα συμμετείχε στο πολιτιστικό Φεστιβάλ «Γιάννης Ρίτσος» με την μπάντα του παίζοντας ροκ και έντεχνα τραγούδια. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ξεκίνησε live εμφανίσεις σε χώρους όπως η «Όστρια» και το «καφέ Διπλό» στα αγαπημένα του Εξάρχεια, αλλά και στη μουσική σκηνή HollyWood Stage.
Έχοντας σπουδάσει Στατιστική και Μαθηματικά στη Σάμο και, στη συνέχεια, ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά στην ΑΣΟΕΕ, μετακομίζει στο Λονδίνο και δουλεύει σε μεγάλες εταιρείες, με στόχο να υποστηρίζει την μεγάλη του αγάπη που δεν είναι άλλη από τη μουσική.

Τον Δεκέμβριο του ’17 και του ’18 εμφανίστηκε στο Λονδίνο και το Άμστερνταμ παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα για τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Τον Φεβρουάριο του ’19 πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στον Σταυρό του Νότου και τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου εμφανίζεται ως headliner στην σκηνή του O2 academy, στο Islington του Λονδίνου. Έχει ανοίξει τις συναυλίες της Ηρώς, του Λεωνίδα Μπαλάφα και του Φοίβου Δεληβοριά στο Λονδίνο.

Αυτή την περίοδο, ετοιμάζει τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, σε συνέχεια της κυκλοφορίας του πρώτου του album, “Ο Άγιος Ψεύτης”. Η μακρόχρονη παραμονή του εκτός Ελλάδας, o τρόπος που έρχεται κάποιος αντιμέτωπος με τον εαυτό του ζώντας σε μια άλλη χώρα, η πολυπολιτισμικότητα του Λονδίνου αλλά και οι εμπειρίες που απέκτησε ταξιδεύοντας σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο, του δημιούργησαν την ανάγκη να έρθει πιο κοντά στον πολιτισμό μας, να γράψει και να τραγουδήσει στη γλώσσα του, εμπλουτίζοντας παράλληλα τη μουσική του με ήχους από όλον τον κόσμο.

Ο Στέλιος Τσουκιάς αποτελεί έναν από τους πιο ανερχόμενους και μοναδικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του. Με το επερχόμενο album του, μας ταξιδεύει σε πιο ροκ μονοπάτια διατηρώντας πάντα την ευαισθησία του, που εκφράζεται μέσα απο τη μουσική, τους στίχους και την ερμηνεία του.