Βιογραφικό

Ο Σπύρος Παρασκευάκος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1986. Σπούδασε Περιβάλλον στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου παράλληλα ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική. Σπούδασε κλασσικό πιάνο, με καθηγήτριες την Νίκη Κεραμέκη και τη Σοφία Μυράτ. Είναι επίσης απόφοιτος του εργαστήριου μουσικής για θέατρο του Εθνικού Θεάτρου, με διδασκάλους τον Νίκο Κυπουργό και τον Κορνήλιο Σελαμσή.

Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, όπως «Υγρά Μάτια» του Κ.Παππά , «Virtual Reality” του Ηλία Παρασκευόπουλου, «Το πράσινο μου το φουστανάκι» της Λένας Κιτσοπούλου, καθώς και για το θεατρικό αναλόγιο «Μια νύχτα για τον Σαίξπηρ» σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης.

Με την ομάδα Αίολος έγραψε μουσική στις παραστάσεις «Ο μικρός εγώ», βασισμένο στο διήγημα «Τα ρέστα» του Κώστα Ταχτσή, «Ματωμένος γάμος» και «Οδός Ολύμπου 12», βασισμένο στην «Ελληνική μυθολογία» του Νίκου Tσιφόρου σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ανδρέου, που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Διακρίθηκε στην 4η ακρόαση της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου, όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι «Γλυκός Γενάρης» με ερμηνευτή τον Απόστολο Κίτσο, αργότερα τον πρώτο του δίσκο «Απ’ το μηδέν» με ερμηνευτή τον Ζαχαρία Καρούνη αλλά και το δεύτερο δίσκο του «Τρίτη έξοδος» σε στίχους του Γιάννη Βασιλόπουλου, με ερμηνεύτρια τη Δήμητρα Σελεμίδου. Επίσης, από τη Μικρή Άρκτο εκδόθηκε και η πρώτη του ποιητική συλλογή «Μικρά Καρφιά».

Έχει γράψει τραγούδια και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως: ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ελεονώρα Ζουγανέλη , η Βικτωρία Ταγκούλη , η Nalyssa Green , η Γιώτα Νέγκα κ.α. Σημαντική στιγμή και η συνεργασία του με τον Μάνο Ελευθερίου.

Μετά επιτυχία του δεύτερου δίσκου του «Τρίτη έξοδος» που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και ακούστηκε σχεδόν στο σύνολό του σε όλα τα μεγάλα ραδιόφωνα, ήρθε η επιτυχία του τραγουδιού του «Δώσε μου σήμα» με ερμηνεύτρια της Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Έχοντας πλέον αρκετές επιτυχίες και δυνατό airplay στα ραδιόφωνα της Ελλάδας ξεκινά μια σειρά εμφανίσεων με την συμμετοχή των Ελεονώρα Ζουγανέλη, Γιώτα Νέκα, Φοίβο Δεληβοριά, Παυλίνα βουλγαράκη σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Τον προηγούμενο χειμώνα συνεχίσει με την παρουσίαση της δουλειάς του μέσω των Room Sessions με την νέα ερμηνεύτρια Κατερίνα Παράσχου στο τραγούδι και αρκετούς σημαντικούς καλεσμένους.

Το χειμώνα του 2019 παρουσίασε μια παράσταση στην Αγγλικανική Εκκλησία με τίτλο «Room Sessions | the Church» με ερμηνευτές τους Ιωάννα Λέκκα, Σταύρο Νιφοράτο και Κατερίνα Παράσχου, η οποία απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Φωτογραφία: ©VaGGiNet