Δισκογραφία

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1982, μεγάλωσα στην Κρήτη και επέστρεψα στην Αθήνα ως φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής επιστήμης και Δημόσιας διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αποφοίτησα το 2004 ενώ ένα χρόνο πριν είχε ξεκινήσει η επαγγελματική μου ενασχόληση με το τραγούδι σε μια μουσική σκηνή των Εξαρχείων (η Σκιά του Φεγγαριού) μαζί με τον Πέτρο Δουρδουμπάκη. Η συνεργασία αυτή με τον Πέτρο συνεχίστηκε και δισκογραφικά με ένα ντουέτο (“Μπόρα”) που είπαμε παρέα στο δίσκο του “Τυφλές ελπίδες”.

Στη μουσική σκηνή αυτή γνωρίστηκα αργότερα με τον leader του συγκροτήματος “Μακρινά Ξαδέρφια” του οποίου έγινα μέλος. Υπέγραψα το πρώτο μου δισκογραφικό συμβόλαιο με τον παραγωγό Άγγελο Σφακιανάκη και συμμετείχα με 6 τραγούδια στο δεύτερο δίσκο των παιδιών “Περιμένοντας το θείο”.

Στη συνέχεια εμφανίστηκα στο πλάι του Διονύση Σαββόπουλου σε παραστάσεις στο Ηρώδειο και κάποιες έξτρα συναυλίες στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ακολούθησε συνεργασία με το Μιχάλη Τζουγανάκη όπου περιοδεύσαμε ένα καλοκαίρι σε όλη την Κρήτη και μετά από αυτό άρχισε η θητεία μου στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι αφού υπήρξα για ένα διάστημα συνεργάτιδα του ρεμπέτη Γιώργου Τζώρτζη (οπού αργότερα μας συντρόφευσε κι ο Θοδωρής Παπαδόπουλος από την “οπισθοδρομική κομπανία”). Σημειωτέων ότι η συνεργασία μου με τον Τζώρτζη ήταν και δισκογραφική με τέσσερα τραγούδια σε μουσική δική του και στίχους του Ηλία Κατσούλη.

Εκείνη την περίοδο έκανα και κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις στο “Κυριακάτικο τραπέζι” του Σωτήρη Τριανταφυλλόπουλου.

Η επόμενη συνεργασία στη σκηνή αλλά και δισκογραφικά ήταν με το Διονύση Τσακνή. Συμμετείχα με τέσσερα τραγούδια σε στίχους και μουσική δική του στον δίσκο του “Τι γυρεύεις στον ύπνο μου πατέρα”.

Μετά ήρθε η συνεργασία με το Χρήστο Νικολόπουλο και την Κωνσταντίνα. Περιοδεύσαμε ένα καλοκαίρι την Ελλάδα με συναυλίες.

Η επόμενη συνεργασία που τη θυμάμαι και με περισσή αγάπη ήταν αυτή με τον Ορφέα Περίδη και τον αείμνηστο Μανώλη Ρασούλη… Ήμαστε συνεργάτες για τρεις σεζόν (ενάμιση χρόνο). Μετά από ένα μικρό διάλειμμα προέκυψαν οι “Έτσι οι μέρες περνούν” ένα νεανικό project με το Δημήτρη Καρρά, το Φώτη Ανδρικόπουλο και τους Αντίπερα Όχθη. Μαζί ηχογραφήσαμε κι ένα τραγούδι, το “Διακοπές στην Αλίμου”.

Δισκογραφικά έχω στο ενεργητικό μου (εκτός από τα παραπάνω) ένα δίσκο με 12 πρωτότυπα τραγούδια σε στίχους και μουσική Γιάννου Αιόλου (Amorosa) καθώς και πάρα πολλές συμμετοχές σε δίσκους φίλων (“Τύψεις” του Δημήτρη Καρρά, “φως” του Κωνσταντίνου Πλούσιου και άλλες).

Μετά από μια μεγάλη παύση δεκαετίας όπου επέλεξα να σταματήσω την επαγγελματική μου δραστηριότητα και να αφοσιωθώ στην ανατροφή των δύο μου παιδιών, επιστρέφω στα μουσικά πράγματα με το single “Βράχος” από τη Minos EMI η οποία εξέδωσε ακόμη το τραγούδι μου με τη συμμετοχή του Πάνου Μουζουράκη “Σκέρτσο”. Το τελευταίο κατάφερε να μπει στη λίστα του media inspector, να είναι πάνω από μήνα στο top 5 του ραδιοφώνου του Ελληνικού και να έχει σχεδόν 500.000 προβολές στο YouTube. Ακολούθησε η κυκλοφορία της “Κορνίζας” πάλι από τη Minos EMI η οποία και μπήκε λίγο μετά την κυκλοφορία της στη λίστα Equal του Spotify. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε από την panic oxygen το τραγούδι “Χανουμάκια” το οποίο κατάφερε να γίνει viral στο tik Tok με το hashtag xanoumakia να αγγίζει τις 300.000.

Σε λίγες μέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει η τελευταία μου δουλειά με τίτλο “Γαρδένια” σε μουσική Γιώργου Καλόγηρου και στίχους Παναγιώτη Θωμά από την Panic Oxygen.

Παράλληλα με τα παραπάνω συνεχίζω την εκπαίδευσή μου. Το χειμώνα του 2022 ολοκλήρωσα έναν κύκλο μαθημάτων υποκριτικής με την Ελένη Σκότη στο Επί Κολωνώ (η σχέση μου με το θέατρο είναι σχέση πάθους και έχω παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού στους “Μοντέρνους Καιρούς” και στο “Θέατρο των αλλαγών” καθώς κι ένα εβδομαδιαίο σεμινάριο με την Λένα Φιλίπποβα) και πήρα ένα πτυχίο Life Coaching από το Aegean College.

Αυτή την περίοδο εκτός από την προετοιμασία για τις ζωντανές μας εμφανίσεις και την έκδοση της νέας δισκογραφικής μου δουλειάς, παρακολουθώ ένα μεταπτυχιακό τμήμα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τίτλο “ Πολιτική, Γλώσσα και Διαπολιτισμική Επικοινωνία”.