Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη.

Οι μεγάλες μου αγάπες ήταν και είναι η μουσική και τα ζώα.
Όπου πήγαινα με πέρνανε στο κατόπι όλα τα αδέσποτα της γειτονιάς. «Έρχεται η Κατερίνα» έλεγαν οι γειτόνισσες όταν βλέπανε να στρίβουν από την γωνία πέντε-έξι σκυλιά.

Την μουσική και το τραγούδι με έκανε να το αγαπήσω η μαμά μου. Τραγουδούσε συνέχεια και παντού. Μου έμαθε την πρώτη και δεύτερη φωνή και τραγουδούσαμε μαζί ώρες ατέλειωτες. Πήρα την πρώτη μου κιθάρα στην Τετάρτη δημοτικού, αλλά χωρίς δάσκαλο το μόνο που κατάφερα να κάνω είναι να βγάζω μελωδίες με το αυτί στις δύο χορδές της.

Στο γυμνάσιο έμαθα της πρώτες μου συγχορδίες από μία καλή μου φίλη που πήγαινε σε ωδείο. Ένας κόσμος άνοιξε από τότε και δεν έκλεισε ποτέ.

Άρχισα να φτιάχνω μουσικές παρέες και να κάνω τα πρώτα μου live στο Λύκειο. Μουσικές σκηνές, φεστιβάλ, ταξίδια. Ένα όνειρο! Ανακάλυψα πόσο ελεύθερη και χαρούμενη νιώθω τραγουδώντας.

Αποφοίτησα από το Jazz τμήμα του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης ( Σ.Ω.Θ. ) και λίγο αργότερα ήρθαν και οι πρώτες μου συνεργασίες με καλλιτέχνες που αγαπούσα. Μάλαμας, Σαββόπουλος, Παπακωνσταντίνου κ.α.

Ξεκίνησα να γράφω τα δικά μου τραγούδια και εκεί ανακάλυψα ότι η ελευθερία έχει και άλλο χώρο.

Πιστεύω ότι η μουσική και η τέχνη γενικότερα, είναι η ασπίδα μας απέναντι σε κάθε τί φθηνό και άσχημο και μαζί της θέλω να πορεύομαι όσο ζω.

 

Συνεργασίες/συμμετοχές:

Η Κατερίνα Μακαβού μέχρι και σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Σωκράτης Μάλαμας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Άρης Δαβαράκης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μάριος Τόκας, Γιώργος Καζαντζής κ.α.

Το 2012 συμμετέχει ως ερμηνεύτρια στο εξαιρετικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι του Διονύση Σαββόπουλου με τον τίτλο «Μάνος Χατζιδάκις τώρα», με εμφανίσεις στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών.

Το 2017 συμμετέχει στην μουσικοθεατρική παράσταση «Στο φαλιμέντο του κόσμου», αφιερωμένη στην ζωή και στα τραγούδια του Νικόλα Άσιμου, με πολλές παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

Τον χειμώνα  2019-20 συνεργάζεται με τον στιχουργό Άρη Δαβαράκη, στην παράσταση «Κάτσε καλά», αφιερωμένη στο σπουδαίο στιχουργικό έργο του και με την συμμετοχή εξαιρετικών τραγουδιστών και συνθετών  όπως Γιώργος Νταλάρας, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Ευανθία Ρεπούτσικα, Έλλη Πασπαλά, Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Κότσιρα κ.α.

Έχει εμφανιστεί live, είτε με το σχήμα της είτε ως ερμηνεύτρια δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες, σε χώρους όπως: Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θέατρο Πέτρας, Θέατρο Βράχων, Μονή Λαζαριστών, Σταυρός του Νότου, Θέατρο Άλσος, PassPort, Θέατρο Χυτήριο και αλλού.

Έχει, συμμετάσχει ως ερμηνεύτρια αλλά και ως τραγουδοποιός και σε άλλες δισκογραφικές δουλειές και πιο συγκεκριμένα:

  • 2008: Super Stereo / album “Σούπερ Γκόμενα”
  • 2010: Harry Electron / album “Black Tower”
  • 2011: Αντώνης Σουσάμογλου / album “One night Stand”
  • 2016: «Νέοι στιχουργοί στο φως» / συλλογή
  • 2019: Black Light Project / Μουσικό project βασισμένο στην ποιητική συλλογή του Νίκου Ευθυμιάδη “Μαύρο φως”
  • 2020: Νίκος Χαλβατζής / album «Για εμάς εδώ είναι ακόμα γιορτή»