Βιογραφικό

Ο Άγγελος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης, γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με βαθιές μουσικές οικογενειακές ρίζες, ως εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη και γιος του Δημήτρη Παπαγγελίδη και της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Έχει σπουδάσει πιάνο, κλασσική κιθάρα, μουσική τεχνολογία και ζωγραφική στην Αγγλία.

Αγάπησε από πολύ μικρός το πιάνο και είχε πλούσιες μουσικές ιδέες από πολύ νεαρή ηλικία τις οποίες αποτύπωνε σε πρώιμες συνθέσεις όποτε έπιανε στα χέρια του ένα μουσικό όργανο.

Η έντονη παρότρυνση του θείου του, Γιώργου Θεοδωράκη, να μπει στο home studio του για να ηχογραφήσει τις μουσικές του ιδέες, στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει τη δημιουργία του. Σε αυτά τα home studio sessions άρχισαν να βγαίνουν στο φως, οι πειραματισμοί και οι συνθέσεις του ενώ ο ΄Αγγελος άρχισε να ανακαλύπτει τις βαθύτερες ροπές του και να ασχολείται με την τραγουδοποιία. Ξεκίνησε να συνθέτει οργανική μουσική και έπειτα άρχισε να γράφει τραγούδια σε αγγλικό στίχο.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, έχει τίτλο «Angelo’s bookstore”, είναι αγγλόφωνη, με εξαίρεση ένα τραγούδι, το «Σπασμένο ρόδι», σε στίχους του Κώστα Φασουλά και ερμηνεία του εμβληματικού και αγαπημένου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Έχει παίξει  με την «Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» και έχει συνευρεθεί επί σκηνής, με γνωστούς και αγαπημένους στο ευρύ κοινό καλλιτέχνες και μουσικούς.