Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1981 στις Σέρρες όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στα Τ.Ε.Ι Σερρών, στο τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων. Απο το 2004 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Συνθέτης, στιχουργός, κιθαρίστας και ερμηνευτής. Έχει στο ενεργητικό του πέντε δισκογραφικές εργασίες ξεκινώντας απο το 2007 καθώς και πολλές συμμετοχές ως δημιουργός και ερμηνευτής σε δίσκους άλλων. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες δίσκων, αλλά και με μικρότερες ανεξάρτητες.

Εμφανίζεται σε σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας τα τελευταία 16 χρόνια και έχει συνεργαστεί δημιουργικά με καλλιτέχνες όπως, η Μαρία Παπαγεωργίου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Ανδρέου, Χρήστος Θηβαίος, Μπάμπης Στόκας, Γιάννης Χαρούλης, Φοίβος Δεληβοριάς, Νατάσσα Μποφίλιου, Υπόγεια Ρεύματα, Παντελής Θαλασσινός και άλλους.

Με την ιδιότητα του στιχουργού , το 2012, διακρίθηκε στους αγώνες δημιουργίας ελληνικού τραγουδιού του ιδρύματος Ωνάση, αποσπώντας β’ βραβείο στιχουργικής σύνθεσης. Παράλληλα γράφει στίχους για το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής του δισκογραφίας .

Ως συνθέτης έχει μελοποιήσει πρωτότυπους στίχους του Μάνου Ελευθερίου, για τον Δίσκο “κλείσε τα σκούρα” της τραγουδίστριας Ελισάβετ Καρατζόλη, καθώς και στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου. Επίσης μελοποίησε το ποίημα “Θεατρίνοι” του Γ. Σεφέρη ενώ έκανε τη μεταφορά στα ελληνικά και την μελοποίηση του ποιήματος “Οι Αστοί” του Γάλλου τραγουδοποιού – ποιητή, Jacques Brell.

Έχει ασχοληθεί με το θέατρο γράφοντας πρωτότυπη μουσική για την παράσταση “Ψυχολογία Συριανού συζύγου του Εμμανουήλ Ροΐδη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Με την ίδια σκηνοθέτη συνεργάζεται και για παιδικό θέατρο, γράφοντας μουσική για την παράσταση “Το ταξίδι της πιο κόκκινης παπαρούνας”, βασισμένο σε κείμενα του Αργύρη Χιόνη. Το 2020 γράφει πρωτότυπη μουσική για την παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με τίτλο “4λεπτά και 12 δευτερόλεπτα” του Τζειμς Φριτς, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ζλατίντση.

Τέλος έχει ασχοληθεί και με το ραδιόφωνο, κάνοντας αρκετά χρόνια εκπομπές, τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στα FM.

Φωτογραφία Μαρίζα Καψαμπέλη