Υιός Εγγονός και Μουσικό… Πνεύμα!

Δύο νεαρά παιδιά, ένας υιός και ένας εγγονός, πήραν τη σκυτάλη από την παλαιότερη γενιά και έχουν αρχίσει ένα εξαιρετικό σπριντ στον μουσικό στίβο, στηριζόμενοι στους εαυτούς τους και στο περίσσιο τους ταλέντο. Και οι δύο, δεν επέλεξαν να συστηθούν στο κοινό, προτάσσοντας το βαρύγδουπο επώνυμό τους, ούτε μέσω ενός ντουέτου με τον διάσημο εξ αίματος συγγενή τους ούτε τραγουδώντας κάποιο τραγούδι του. Επέλεξαν να ρισκάρουν και να αναμετρηθούν αρχικά με το αν πραγματικά μπορούν. Η εμφάνισή τους στο μουσικό τοπίο έγινε με καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, πιο σιωπηρά και πιο εναλλακτικά.

Ο λόγος για τον Good Job Nicky, κατά κόσμον Νικόλα Βαρθακούρη (πρόκειται για τον γιο του Γιάννη Πάριου) και τον Αngelo ΤΡ, κατά κόσμον Άγγελο Θεοδωράκη-Παπαγγελίδη (πρόκειται για τον εγγονό του Μίκη Θεοδωράκη) που κάνουν τα πρώτα τους μουσικά βήματα, ο πρώτος με αγγλόφωνο στίχο και ο δεύτερος, με αγγλόφωνα κυρίως τραγούδια, αλλά μ΄ ένα πιο έντεχνο και ελληνικό στίγμα.

 

Good job nicky

Ο Νικόλας Βαρθακούρης, ο 24χρονος γιος του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη, κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι, “January 8th”, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο “good job nicky” και μέσα σε τρεις μόλις μέρες κατάφερε να μπει στις “τάσεις” του Youtube και να συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες views. Ακολούθησαν τα επίσης εξαιρετικά «Fo Sho» και το «Clouds» (κυκλοφορούν όλα από την Cobalt Music) και είναι ίσως η πρώτη φορά που ένας νέος μουσικός αγκαλιάζεται με τόση θέρμη από κοινό και δημοσιογράφους αποσπώντας καλές κριτικές.

Η φωνή, οι μελωδίες, και οι αισθητική των τραγουδιών του δεν μοιάζουν σε τίποτα με το ρεπερτόριο του πατέρα του, εδώ μιλάμε για ένα διαφορετικό στυλ, για μία τελείως διαφορετική μουσική λογική, αλλά και για μία ακομπλεξάριστη πρόταση.

Το τραγούδι κυκλοφορεί από την Cobalt Music
Ακούστε το τραγούδι εδώ
YouTube link

 

Angelos TP

Το «Angelo’s Bookstore», είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος, με τον οποίο μας συστήνεται ο νέος τραγουδοποιός Angelos TP (κατά κόσμον, Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης). Με βαθιές μουσικές οικογενειακές ρίζες, ο νέος ταλαντούχος δημιουργός, φανερώνει με αυτό το ολοκληρωμένο album, την μουσική του ταυτότητα, τον ανήσυχο καλλιτεχνικό του κόσμο και τα όσα ωραία αναμένεται να συνοδεύσουν την πορεία του.

Πρόκειται για μια ενότητα 12 κομματιών, από τα οποία το ένα είναι οργανική συνθεση, τα δέκα αγγλόφωνα τραγούδια σε μουσική και στίχους του Αngelos ΤΡ και ένα ελληνόφωνο, το «Σπασμένο Ρόδι», με τη συμμετοχή στην ερμηνεία του σπουδαίου Βασίλη Παπακωνσταντίνου, σε στίχους του αγαπημένου Κώστα Φασουλά. Στο τραγούδι, «Dimensions», συμμετέχει φωνητικά η Αγγελική Τουμπανάκη και στο «Vision of hope» η Υακίνθη Λάγιου. Το τραγούδι «Speed of love» είναι ντουέτο με την Αγγελική Τουμπανάκη.

Σε όλον τον δίσκο του Αngelos ΤΡ, είναι εμφανείς οι μουσικές του καταβολές, οι επιρροές και τα ακούσματά του αλλά και το ιδιαίτερο προσωπικό, μουσικό του στίγμα, που ήδη τον χαρακτηρίζει.

Κυκλοφορεί από την εταιρεία Musicmirror «Καθρέφτης ήχων αληθινών»
Ακούστε όλον τον δίσκο εδώ
YouTube link